lørdag 5. mai 2012

Små gleder og nye plater [norsk musikkuke]

Da er vi kommet til den aller siste posten i helnorsk musikkuke, i morgen er det søndag og hviledag og den skal jo som kjent holdes hellig. På mandag er det atter en ny uke med mange nyheter fra det store utland, men først altså et par musikalske godbiter til fra hjemlige strøk. Aller først skal vi se en helt ny video fra Sailorine. Sailorine er artistnavnet til Ingunn Ringvold fra Larvik og hennes forrige album, Tea Leaves, fikk en liten omtale her på bloggen. Nå er hun her igjen med en video til låten "Red Dirt", som er første smakebit fra hennes nye album som har release den 1.juni. Albumet er produsert av Øyvind Storli Hoel og selvfølgelig er også hennes ektemann Mark Olson med på plata, sammen med flere andre dyktige musikere.Basert på denne låten synes jeg å ane en liten dreining mot mer klassiske kvinnelige singer/songwriters enn på tidligere albumene. Fortsatt har hun nok bena godt plantet i ørkensanden, men jeg tror også vi får høre en Sailorine som har utviklet seg musikalsk i flere retninger siden albumet Tea Leaves. Kun få uker igjen til vi får svaret, Drove Long To See Him heter plata og du kan ganske sikkert forvente deg en omtale av albumet her på bloggen.

www.sailorine.com


Den siste artisten som får en omtale denne gangen i Norsk Musikkuke, er en mann som har holdt på med musikk i mange år. Han er kjent under artistnavnet Depui, men heter egentlig Bent Ivar Depui Tversland og er opprinnelig fra Evje, men nå bosatt i Oslo. Dette blir året der Depui endelig får gitt ut sitt etterlengtede debutalbum, Demon Heartache. Etter flere EP'er og singler ser tiden ut til å være inne og singelen som ble sluppet i går lover veldig bra. Selv beskriver han musikken sin som inspirert av "diverse eldre balkan-beat, fransk amour, og mexicanske rytmer", noe som skulle være mer enn tilstrekkelig krydder for å sprite det hele opp.


Stemmen til Depui er også verdt å merke seg, i følge presseskrivet fikk han veldig tidlig smaken på penger. Dette resulterte i at han i en alder av fem år satte fast en femkrone i halsen, noe som i senere år har satt sitt tydelig særpreg på vokalen. Den nye låten "Manhood" er tilgjengelig for både streaming og salg nå og du kan høre den i spilleren under. Hør også "I'm Fake", en låt som tidligere er utgitt på ep'en Friday Afternoon. Jeg liker det jeg hører fra Depui og tror albumet Demon Heartache kan bli en musikalsk overraskelse for mange når det kommer en gang til høsten.


www.depuimusic.com
Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.