fredag 4. mai 2012

CCAP - Vårnyheter [norsk musikkuke]

Det finnes et lite uavhengig plateselskap borte i oljebyen Stavanger. CCAP heter det og står for Checkpoint Charlie Audio Productions og ledes til daglig av Tom H. Brekke. Selskapet leverer gang etter gang mye av det beste innen musikk som kommer fra den kanten av landet, både ukjente og kjente band og artister. Selskapet har vært veldig flinke og ivrige på å sende meg promoer, info og filer fra artistene de har i stallen og det har resultert i noen omtaler her på bloggen, bl.a. Poor Edward og The List sine album fra i fjor. Denne våren har de flere spennende små utgivelser, singler og albumteasere som allerede er kommet og noen som er rett rundt hjørnet.
Poor Edward, som kom med et storfint album i fjor høst og som ble omtalt her på bloggen, er ute med en helt ny single kalt "Keeping Track". Nok en gang har brødrene Rinde klart å lage harmonier og melodi som skaper en musikalsk stemning som tiltaler meg. Fortsatt befinner de seg i det samme musikalske landskapet som de gjorde ved albumutgivelsen. Popfølelsen er kanskje ennå mer markert på "Keeping Track" og mine ord fra albumomtalen står fortsatt ved lag, Poor Edwards musikk er som skapt for radiospilling. Hør låten her i Spotify-spilleren under.www.pooredward.no - Spotify -WiMP


Den neste artisten er en riktig sjørøver. Det er en ordentlig gammel seilskute som er avbildet på coveret og det stormer og blåser rundt den, akkurat som det gjør rundt mannen bak prosjektet Deathbarrel, Ottar Stangeland. Stangeland er kjent fra det legendariske punkbandet Haggis fra Stavanger. Nå har han kommet på andre tanker for en stakket stund og har jobbet med det som beskrives som et norsk outlaw country album. Foreløpig er det bare en singel ute, "Merciless Winds", men den bærer bud om at vi kan forvente oss et litt annerledes countryalbum enn det vi vanligvis hører. "Merciless Winds" treffer meg som lyden av frihet på åpent hav. Dette er musikk for rastløse oppdagere, hardbarka sjømenn og andre selvutnevnte tøffinger og jeg gleder meg stort til å høre resten av albumet.
www.facebook.com/deathbarrel


Sist i denne posten har jeg en riktig godbit til folket. I følge CCAPs soundcloud side vil Helldorado gi ut en 7" vinylsingel i midten av mai. Den kommer i svært få eksemplarer og fansen bør kjenne sin besøkelsestid og følge godt med dersom de vil sikre seg et eksemplar av denne singelen. Låtene som er på heter "Bones In The Closet" og "Lost Higway Motel". Helldorado er for meg det beste fra mange leire, litt av ørkenfølelsen til Calexico og Giant Sand finnes her, litt 16 Horsepower, litt Madrugada og en god porsjon veldig mørk rock. Helledorado er et band som alltid leverer album og låter som er slitesterke og musikken er i mine ører av den tidløse sorten. Du vil alltid la deg fascinere av lyden fra et gammelt Helldorado album. Singelen kommer med 3D-cover og det følger også med 3D-briller, vi snakker altså om en spesiell pakke her. Hør låten "Bones In The Closet" ved å følge denne linken her.

www.helldorado.no


Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.