søndag 18. mars 2012

Amerikabrev vol.9 [reviewshine]

I See Hawks In L.A. er først ut i det første amerikabrevet i 2012, brev nr.9 i rekken av omtaler av artister og album som vi normalt ellers aldri ville ha hørt om dersom de ikke hadde nådd fram til bloggere verden over via nettstedet Reviewshine. Når det gjelder I See Hawks In L.A. er de et alternativt countryband fra Los Angeles og albumet A New Kind Of Lonely er deres sjette i rekken, men det første albumet som tar musikken deres ned til en helakustisk affære. Bandet går i fotsporene til tidligere mestere innen Californisk countrymusikk og er blant de mest interessante bandene som eksisterer innen sjangeren i dag. Tekstene er breddfulle av både humor og alvor. Bekymringer rundt miljø og menneskets utvikling kombinert med seriøse tanker rundt døden er bare noen eksempler på knagger som dette bandet henger sine historier på.At bandet har hentet inspirasjon fra Californias musikalske historie bør være hevet over enhver tvil. Dette er countryrock med en smart alternativ touch, en slags mer typisk Laurel Canyon-folky stil med til tider et psykedelisk preg. Det hele er skrudd smakfullt sammen og låter til tider riktig vakkert, som for eksempel i "Highland Park Serenade". Låten åpner med tekstlinje, "Slow down Figueroa, you're breathing too fast..." og jeg klarer ikke å la være å tenke på hva en slik storby kan gjøre med en stakkars sjel.

Liker du den gamle stilen til Laurel Canyon artister som Jackson Browne, Joni Mitchell, Buffalo Springfield med mange flere, så finner du nok ikke et band i dag som er nærmere hverken lyrisk eller musikalsk. Dave Alvin har en gang sagt om I See Hawks In L.A. at de er “one of California’s unique treasures.” Mr. Alvin vet som regel hva han prater om og det er ikke noe unntak denne gangen. New Kind Of Lonely er et album for  deg som liker reflekterte tekster og en varm og følsom sound.

Favorittlåter: Higland Park Serenade, Bohemian Higway og I Fell In Love With The Grateful Dead.

Albumet er ikke tilgjengelig på noen av streamingtjenestene foreløpig, men du kan høre hele albumet i Soundcloud spilleren under her. Albumet er tilgjengelig for kjøp på iTunes og som fysisk eksemplar fra bandets nettside.

New Kind Of Lonely by NEW KIND OF LONELY


Neste band ut er The Hobart Brothers with Lil' Sis Hobart, eller de litt mer kjente navnene Jon Dee Graham, Freedy Johnston og Susan Cowsill, og deres album At Least We Have Eachother. Et drivende godt countryrock album som dette dukker ikke opp hver uke og langt sjeldnere dukker det opp et album som i hovedtrekk handler om å jobbe i restaurantbransjen. Det er noe alle tre har gjort i sin ungdom og for snart et par år siden kom disse tre sammen og fikk ideen til å skrive låter sammen om å vaske opp, servere og kokkelere. Et hinsides prosjekt ja, men det låter riktig så bra. Åpningssporet "Didn't I Love You" er en virkelig en glitrende alternativ countryrock melodi. Låtene videre varierer veldig inne stil og uttrykk, men det er et spennende album dette og spesielt med låter som "I Never Knew" og "All Things Being Equal" synes jeg at de tre låtskriverne virkelig får vist fram sine kvaliteter. Fjorårets opptreden av bandet på SXSW var visstnok en kjempesuksess og fikk for alvor i gang Kickstarter-kampanjen som i store deler har finansiert utgivelsen.

Dette er et lyttealbum, du må nesten få med deg historiene fra restaurantlivet dersom du skal ha noe utbytte av plata, i tillegg finner du også historier fra landeveien om det å bo i bilen, om lastebilsjåfører, om kjærlighet og uåpnede brev. Musikalsk følger de opp med et skranglete og langt fra strømlinjeformet arrangement på låtene. Sluttresultatet er blitt et album som fans av skranglete americana vil kunne elske, slik vi normalt gjør når Jon Dee Graham gir ut noe nytt. Albumet er dessverre ikke tilgjengelig som streaming, men du kan høre to smakebiter i spilleren under. Albumet kan kjøpes på iTunes.

05 All Things Being Equal by Cary Baker
Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.