søndag 5. februar 2012

Round Up - januar 2012

Tenkte jeg skulle fortsette tradisjonen med å anbefale noen album i en liten oppsummering hver måned. Litt på overtid for januar, men bedre sent enn aldri. Først ut er John Statz og hans album "Old Fashioned". Hvis du liker litt rolig singer/songwriter-folk aktige saker fra midtvesten er  nok dette midt i blinken for deg. Jeg falt umiddelbart for låtene og hele albumet oser av kvalitet fra denne verdensvante artisten. Statz kan ved flere anledninger på dette albumet minne litt om Joe Pug og/eller Doug Paisley, ikke noe minus akkurat. Hele albumet er fylt opp med glimrende låter, men skal jeg velge meg tre favoritter må det bli åpningssporet "Distance", "Old Old Fashioned" og "Rust Belt City". Sistnevnte en tragisk historie om hvordan det industrielle samfunnet i amerikanske småbyer avgår ved døden i et eskalerende tempo.Hør John Statz - Old Fashioned i Spotify


Gretchen Peters er ute med et album kalt "Hello Cruel World". En sak som virkelig vokser for hver eneste lytting. Jeg kjenner først og fremst til Gretchen Peters fra hennes samarbeid med Tom Russell på albumet "One To The Heart, One To The Head" og så selvfølgelig som låtskriver. Peters har skrevet et tonn av gode countrylåter som er blitt hiter med kjente artister som f.eks. Faith Hill og Martina McBride. På dette albumet leker Peters seg med mange sjangere og hun lykkes fullt ut med alt hun gjør. Her er trompeter og trekkspill og andre mer eksotiske elementer flettet inn i flere av arrangementene. Det hele blir en veldig vakker og spesiell countryplate og det har en deilig ro og behagelig atmosfære. Mine favoritter etter å ha spilt igjennom plata noen ganger, "Matador", "Camille" og "Woman On The Wheel".

Hør Gretchen Peters - Hello Cruel World i Spotify 


The Great Unknowns nye album heter "Homefront". Låtskriver og vokalist Becky Warren forteller om livet i etterkant av et ekteskapsbrudd forårsaket av komplikasjoner og posttraumatiske stresslidelser av ektemannens tjeneste i Irak. Alle tolv låtene er skrevet i etterkant av bruddet og det er ikke alltid like oppmuntrende det hun synger om. Lyden av The Great Unknows er både rootsy og twangy og bandet har en veldig fingerspissfølelse for gode countryinspirerte melodilinjer og solide arrangementer. Dette albumet er definitivt blant de mest catchy countryaktige americana-album som jeg har hørt på lang, lang tid. Mine tre favoritter: "I Wish I Was The Girl I Was", "Dead River, Lake County" og "Homefront".


Hør The Great Unknowns - Homefront i Spotify


Mannen som har laget et av mine favorittalbum gjennom alle tider er tilbake med nytt materiale. Bap Kennedy gav ut den strålende platen "Domestic Blues" i 1998. Et album produsert av Steve Earle og Ray Kennedy og som virkelig fikk vist fram ekstreme kvaliteter hos låtskriveren Bap Kennedy. Siden den gang har han nok ikke levert varene så voldsomt, men hans nye album "The Sailors Revenge" er absolutt en flott plate som viser verden at Bap Kennedy er Nord-Irlands desidert beste singer/songwriter. Den fine blandingen av amerikanske og irske toner går rett hjem hos meg og jeg synes dette er hans beste album siden nevnte "Domestic Blues". De låtene jeg biter meg mest merke i etter et par gjennomspillinger av albumet er: "Working Man", "Shimnavale" og "Jimmy Sanchez"

Hør Bap Kennedy - The Sailors Revenge i Spotify


Fred Eaglesmith er her igjen med et album som låter som om det er tatt opp når bandet har soundcheck på den lokale puben. "6 Volts" er ekte lo-fi, plateselskapet hans beskriver det slik: “Vintage sound, vintage recording, vintage Fred“. Fred er altså tilbake med et album fullspekket av geniale historier fra livet et sted der veldig få, om noen, av oss har opplevd å være. Det handler først og fremst om tog, våpen, lastebiler og misbruk av diverse rusmidler og litt om svik og kjærlighet. Anbefaler på det sterkeste å klikke på linken under til Øyvind Berekvam sin blogg, der han nettopp har skrevet en fyldig bloggpost om denne glitrende og unike artisten.

Berekvam.com - Hjerte, smerte, tog og traktorer


Mine tre favoritter så langt: "Katie", "Cigarette Machine" og "Trucker Speed".

Hør Fred Eaglesmith - 6 Volts i Spotify

Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.