torsdag 16. februar 2012

Bandcamp Special

Det er mange kilder på internett til ny og spennende musikk. MySpace var tidligere artistenes sosiale nettsamfunn og en side som ble mer eller mindre regnet som en av artistenes offentlige steder. Den tiden er over, for min del tror jeg helt sikkert at jeg kan telle på en hånd hvor mange MySpace-lenker som er brukt i denne bloggen. Kanskje er MySpace litt på retur igjen, de har fortsatt et av verdens største låtarkiver og ser ut til å ha forstått at de må samarbeide med andre sosiale medier for å overleve. Men i dag må man enten kunne kommunisere direkte med fansen eller musikkinteresserte ellers må du som artist ha noe å tilby utenom, f.eks salg av musikken din. Selvfølgelig kan man gjøre dette via sin egen nettside og sitt eget domene, men det er også mange andre steder som tilbyr andre og kanskje enklere løsninger.

Facebook-pages evner å kommunisere med fansen og samle den på et sted. Det er vel knapt en eneste artist som ikke er på Facebook i dag og mulighetene for å kommunisere, gi tilbakemeldinger, varsle om nyheter og konserter har aldri vært enklere for artistene og aldri har de nådd ut til flere mennesker. Soundcloud kan tilby enkel opplasting av musikk for artistene og det er en veldig lav brukerterskel for å benytte seg av embed-funksjonen og bruke den opplastede musikken for bloggere/nettsteder. Soundcloud er ofte stedet artistene tester ut sine helt ferskeste komposisjoner.

Bandcamp har ofte hele album for forhåndslytting eller for salg, det er ofte tekster på låtene og det er veldig mye musikk på Bandcamp som vi ikke finner på Spotify eller andre streamingtjenester. Ikke minst er Bandcamp reklamefritt og siden fremstår veldig ryddig og presentabel. Norske artister savnes i stor grad etter min mening. Jeg vet at enkelte finnes, f.eks Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars, men flere burde finne veien hit og jobbe med å promotere seg via denne kanalen. Du kan selge hva du vil her innenfor Bandcamp sine regler. Noen eksempler er huskonserter, LP, CD, nedlastinger +++

Denne posten inneholder noen godbiter som jeg har funnet, fått på mail eller blitt tipset om på nettopp Bandcamp. Fire låter med fire forskjellige artister eller band som du tvilsomt har hørt mye om før, men som låter ganske så bra. Ved å klikke på bandnavnet i spillerne kommer du direkte til Bandcamp-siden og kan gå amok med lommeboka og laste ned. Det hender også at artistene bare skriver "name your price" og da er det bare opp til din egen samvittighet hva du synes musikken er verdt.

Elephant Micah - Tin Foil Continent

Ute nå med et seks spors album med noen aldeles nydelige låter, åpningssporet fanger ånden av 70-åras Laurel Canyon. Stort sett akustisk, men med en liten porsjon støy som krydder, og det låter veldig pent. #nameyourprice
Zachary Lucky - Back In The Fall

Kanadier som kommer med album i mars. Han kan vel best beskrives som en Damien Jurado som går helt country med steelgitar og banjo. Vakker folk-americana fra en artist som jeg gleder meg til å høre hele albumet til.
The Parlor Soldiers - When The Dust Settles

Duo fra Fredricksburg som låter veldig ol' time og har mange bra låter på albumet som kom i desember i fjor, et album som forøvrig heter det samme som låten jeg plukket. Pent, tradisjonelt og rootspreget er en kort oppsummering av The Parlor Soldiers.
The Lost Brothers - The Goodbye Kid

Spilt inn sammen med Richard Hawleys band i fjor høst og kom ut rett før jul. Småpent album som blir rost opp i skyene av Richmond Fontaines Willy Vlautin; "The Lost Brothers are the real deal. So Long John Fante is my favorite record of the year so far."

Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.