fredag 6. januar 2012

Nytt år, blanke ark...

Frank Turner
Det er på tide å starte musikkbloggåret 2012 og helt i starten har jeg klart å klore sammen en liten post om noen album jeg ikke kan fatte at jeg ikke så verdien av å lytte mer på eller ta med i vurderingene og omtalene i løpet av året. Dette er album jeg har hørt en del på helt på slutten av året og rukket å bli glad i. Det er jo selvfølgelig et hav av musikk der ute og det å finne tid til å lytte på alt som blir anbefalt av venner og andre blogger er rett og slett en umulighet, men disse fire burde fått noen velvalgte ord på trykk. Derfor er tiden kommet for å presentere fire ganske så geniale album som absolutt burde vært gjenstand for nærmere observasjon tidligere i år. Disse kan herved anbefales på det varmeste som en fin sluttstrek på musikkåret 2011, mens vi venter på noen ordentlige nyheter fra 2012.

For det kommer noen skikkelige nyheter i løpet av vinteren, album som vi venter på er selvfølgelig nytt fra Nanci Griffith, Joe Pug, Justin Townes Earle, Micah Schnabel, Lyle Lovett, Mark Lanegan, Darrell Scott, Kathleen Edwards, Vidar Vang, Dig Deeper og mange, mange flere. Men altså først noe å lytte til mens vi venter, her er lite knippe musikk med ganske så forskjellig lyd.Frank Turner - England Keep My Bones


Et ordentlig fyrverkeri av en plate. Jeg har blitt påminnet denne via et par årsbestelister fra blogger og musikksteder og når jeg hører albumet nå slår det meg at jeg virkelig liker denne litt underlige blandingen av engelsk/irsk folkrock og americana. Mine favorittlåter er "Peggy Sang The Blues" og "Rivers".

Spotify
Crooked Fingers  - Breaks In The Armor


Dersom du liker Black Keys, Tom Waits, etc., men samtidig liker det ørlite mer folky og twangy så er dette kanskje noe for deg. Crooked Fingers fra North Carolina var et nytt bekjentskap for min del i 2011. Rufsete og småskittent, drivende og inspirerende, alt på samme tid. Et album som har blitt værende på iPoden i lange tider. Favorittlåter er den drivende "Bad Blood" og Neil Young-aktige "War Horses".

Spotify 
Willy Tea Taylor - 4 Strings


En låtskriver som alt har klaffet for på denne platen. Tekstene, melodiene og vokalen flyter sammen på en måte som gjør Willy Tea Taylor fra California til en av USAs mest troverdige låtskrivere akkurat nå. Det tok litt tid for min egen del å få dette albumet til å sitte, men når jeg bare fant det rette øyeblikket der jeg virkelig fikk tid til å lytte så falt brikkene på plass. Låter som skiller seg ut i mine ører er "Cattleman", "Life Is Beautiful" og "Molly Rose", tre vakre bevis på Taylors eminente låtskriveregenskaper.


Spotify
Jason Boland & The Stragglers - Rancho Alto

Til slutt, en av de aller beste countryplatene fra 2011 og da mener jeg tradisjonell country eller red dirt for de som er kjent med det begrepet. Dette låter nemlig bunnsolid og ekte. Nashville og amerikanere som befolkning i sin helhet, burde trykke dette til sine bryst og la seg forføre av Jason Boland. Jason Boland burde ha vunnet alle Country Music Awards prisene, men den gang ei. Nashville ser ikke ut til å sette pris på en Oklahoma-gutt som har flyttet til Austin. Hør på "False Accuser's Lament" og "Fences", ingen artister gjorde bedre klassiske countrylåter i 2011.

Spotify

Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.