fredag 3. februar 2012

Bradley Wik & The Charlatans - Burn What You Can, Bury The Rest

Bradley Wik & The Charlatans er ute med debutalbumet sitt, Burn What You Can, Bury The Rest... Jeg fikk albumet en liten stund før jul og har fått lov å kose meg med dette gnistrende albumet i lang tid. Dette er heartland rock'n roll og alternativ country mikset sammen i en kruttsterk blanding. Helt kompromissløst og uten å bry seg særlig om historiske referanser, utenom rock'n roll, leverer Bradley Wik her et album som nok vil kunne falle i smak hos mange. Burn What You Can, Bury The Rest... er på mange måter en salig blanding av det beste to nevnte kategoriene har hatt av storheter. Men mest av alt er Bradley Wik en original, jeg klarer ikke å ta en bestemt referanse eller artist som han prøver å ligne på eller gjøre en kopi av, selv om han selv nevner Springsteen som hans store forbilde. For meg er dette genuint og ekte og et album jeg forelsket meg ganske kjapt i, melodiøs rock med alle de rette ingrediensene.
Født i Midt-Vesten, nå med base i Portland, OR, området og med en lengsel etter østkysten. Slik er historien om Bradley Wik i grove trekk. I flere år har han reist Nord-Amerika på kryss og tvers sammen gitaren sin og samlet seg fans over det meste av landet.

Først og fremst er Bradley Wik en rock'n roll fyr og det høres klart og tydelig i låtene. Gitarsoloene i flere av låtene brøler mot deg som lytter på en hårreisende måte og det finnes ikke et eneste kjedelig øyeblikk på albumet. Aller mest inntrykk på meg gjør nok "Midwest Winters". Snøhelvete som han beskriver er nesten slik at man føler seg hjemme med tanke på vinterene vi har her i landet. Orgelet som hele tiden høres i bakgrunnen, det bygger forventninger og fyller ut lydbildet til noe som etterhvert føles helt komplett i det gitarene nesten tar overhånd på slutten av låten.Med seg på albumet har Wik også med seg den meget talentfulle Brianne Kathleen. I 2011 ga hun ut et album med tittelen "Blue Heron Grey", et vakkert folk-inspirert album av en dame med en vakker og klassisk stemme. Kathleen er med på to av låtene på Wik's album og legger til en feminin touch og eleganse til disse låtene.

Wik selv er åpen om sine musikalske inspirasjonskilder i intervjuer han har gjort. Han nevner som sagt spesielt Springsteen, men også Hold Steady, Ryan Adams og Wilco nevnes ofte. Som seksten-åring hørte han "Born To Run" på vinyl og det er i følge han selv det albumet og det musikalske øyeblikket som har vært med på forme og forandre hans liv.

Mine favorittlåter på dette albumet er en hard nøtt og jeg er usikker på om jeg kan skille de fra hverandre, men elsker lyden av "Midwest Winters" og "Just Like Jon Ficks" og deretter kommer resten som egentlig er like bra. Albumet anbefales herved på det varmeste.

Sjekk ut nettsiden til Bradley Wik for mye mer informasjon og smakebiter på låtene fra albumet. Burn What You Can, Bury The Rest... kan kjøpes som CD fra CDbaby for under $10 og/eller kjøpes digitalt fra iTunes eller CDbaby for enda noen kroner mindre. Hør et par av låtene fra albumet i spilleren under her.ComScore
Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.