tirsdag 17. januar 2012

Amelia White - Beautiful and Wild

Det har vært en litt treig start på det nye musikkåret, men nå tror jeg det kommer seg sakte men sikkert. I postkassen her om dagen lå det i hvert fall en cd som har vært med på å vekke musikkiveren igjen. Et aldri så lite friskt og nytt musikalsk bekjentskap i form av Amelia White var blant annet en av tingene som har hjulept på. Amelia White er veldig norgesaktuell for tiden med hele åtte konserter nå i januar i forbindelse med lanseringen av hennes nye album, Beautiful and Wild. Den første konserten er allerede nå i dag i Oslo på et av landets minste, men mest sjarmerende utesteder, vesle Bonanza på Youngstorget. Ellers besøker White også Mono (Oslo), Hulen (Bergen), Credo (Trondheim) og Feelgood (Halden) som support for Pete Molinari. Se turneliste lenger nede i posten.
Amelia White er altså ute med sitt femte album og det er en erfaren og bestemt dame vi hører på platen. White befinner seg i et litt mørkt country/americanaland med små drypp av varme og soul i lydbildet sitt og hun kan ofte minne om artister som Lucinda Williams, Tift Merritt og Emmylou Harris.

På platen spiller det en gjeng med fremragende musikere som har deltatt på innspillinger med etablerte artister som John Hiatt, Bob Dylan og Robert Plant. På forrige album skrev hun låter sammen med en av mine favorittlåtskrivere innen country blant kvinner, Lori McKenna som jeg omtalte fjorårets album av her.

Beautiful and Wild er tittelsporet dedikert til hennes mentor og gode venn, Duane Jarvis, som gikk bort i 2009. Hør låten i videoen nederst i posten. Tittelsporet sammen med "Lonely Sound" og "Skeleton Key" er mine favorittlåter på albumet så langt.

Amelia White - tidligere album på Spotify.
Beautiful and Wild - forhåndsbestill på iTunes.

Har du lyst til å oppleve Amelia White live og få en smak av litt countrysoulpreget americana så er det mulig på følgende steder i landet nå i januar:

Turneliste
  • 17.01 - Bonanza, Oslo
  • 20.01 - Hotel Amanda, Haugesund
  • 24.01 - Credo, Trondheim (Pete Molinari)
  • 25.01 - Mono, Oslo (Pete Molinari)
  • 26.01 - Hulen, Bergen (Pete Molinari)
  • 27.01 - Feelgood, Halden (Pete Molinari)
  • 28.01 - Café Tid, Nittedal
  • 29.01 - Per På Hjørnet, Oslo

Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.