lørdag 24. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 6

Da er det blitt julaften og vi skal se hva de to siste månedene av året 2011 har hatt å by på. I hvert fall noen små øyeblikk fra musikkens verden. akkurat som i de andre postene er de tre første videoene relatert til november og de tre siste til desember. Håper alle har hatt et fint år og at alt er klart for den store kvelden i kveld. Med dette ønsker jeg alle sammen en riktig god julekveld! God Jul!

fredag 23. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 5

Da er turen allerede kommet til høsten, Jaktsesongen er i gang og badetøyet kan så smått pakkes bort. September og oktober inneholdt også noen riktig minneverdige musikkøyeblikk og jeg tror allerede på denne tiden at mange hadde begynt å gjøre seg opp en mening om musikkåret og hvilke plater som fortjener en plass på årslistene. Jeg for min del var nesten ikke hjemme i denne perioden og sleit med dårlig nett og lite fritid, men jaggu gjorde jeg ikke noen flotte oppdagelser allikevel.

torsdag 22. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 4

Endelig skikkelig sommer og strålende sol og badevær.... eller vent litt, det var i hvert fall godt vi hadde musikken i sommer, innendørs. Riktig pent vær ble det aldri sør-Norge denne sommeren, men riktig pent var noen av de utgivelsene som kom på denne tiden av året. Her er seks videoer og seks høydepunkter fra den aktuelle perioden.


onsdag 21. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 3

Så var turen kommet til våren og forsommeren. Denne gangen er det altså tidsrommet mai og juni videoene er hentet fra. Hva husker vi egentlig av musikken vi spilte i perioden rundt 17.mai eller når ungene tok skoleferie? De seks videoene jeg har funnet er alle låter som i hvert fall jeg spilte mye i den nevnte perioden og flere av de har blitt værende favoritter gjennom hele året.

tirsdag 20. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 2

I dag fortsetter vi ferden i musikkåret via videoer og turen er kommet til mars og april. Vinteren raste fortsatt for fullt i Norge og sportsforretningene har vel aldri hatt en bedre sesong. På musikkfronten dukker stadig vekk opp gullkorn både fra fjern og nær og noen øyeblikk var mer uforglemmelige enn andre. Deriblant de videoene du skal få servert i denne posten. Vi starter først med tre videoer fra mars måned og så får vi april nederst.

søndag 18. desember 2011

Året 2011 i videoer - Del 1

Som en avslutning på året skal jeg presentere noen av årets beste låter og fineste øyeblikk via seks video-oppsummeringer. Altså to måneder i hver post, og starter i dag selvfølgelig med januar og februar. Skal prøve å formidle litt av gangen i musikkåret fra en verden der låtskriverne er de aller viktigste. Det har vært mange magiske musikalske øyeblikk som er blitt fanget live på video eller produsert som en "vanlig" musikkvideo. Mye å glede seg til et gjensyn og gjenhør med, så følg med her på bloggen de siste dagene nå før jul.

torsdag 15. desember 2011

Norske Favorittalbum 2011

Bildet er tjuvlånt fra godlyd.no
Årets topp 30 albumliste har dere fått, men dere skal også få en liten oppsummering av mine norske favorittplater fra dette året. Litt av grunnen er at jeg dessverre ikke fant plass til noen norske blant de tretti, men det betyr ikke at det ikke er gitt ut bra musikk blant norske band og artister. Noen har jeg omtalt her på bloggen i løpet av året, mens andre har blitt behørig omtalt andre steder. De få norske artistene som jeg har vært i kontakt med i løpet av dette året, på mail, Twitter, Facebook og i levende live, er mennesker som er levende opptatt av musikken sin, av å knytte kontakter og vennskapsbånd og opptatt av å skape en god stemning der de måtte befinne seg.

torsdag 8. desember 2011

Årets beste album - Top 30

Før julen ringes inn skal det kjøpes en del gaver og her får du tretti julegavetips helt gratis. De tretti beste albumene fra året som er i ferd med å ebbe ut kommer som perler på en snor og oppmuntrer forhåpentligvis til økt musikkglede hos alle dere som leser posten. Om dette musikkåret er bedre enn fjoråret eller andre år er en umulig oppgave å vurdere, men det har i hvert fall vært nok av album som har pirret min nysjerrighet og lyst opp mange av mine stunder i løpet av året som har gått. Det er alltid vanskelig å lage en årsbesteliste og mange har nok en favoritt eller flere som ikke er med på denne listen. Utgangspunktet mitt var rundt nitti album som i løpet av den siste måneden er blitt redusert til mine tretti favoritter fra 2011.

onsdag 7. desember 2011

Civil Wars - Barton Hollow

Det er umulig å få med seg alt av musikk som fortjener en omtale når man er kun en person som lytter og skriver. Derfor har jeg syslet med tanker i høst om å slippe til andre som eventuelt har lyst til å skrive om musikk innenfor sjangeren. Jeg må innrømme at jeg aldri hadde drømt om at bloggen skulle nå den populariteten den har fått da jeg startet. Antallet sidevisninger for bloggen i 2011 forteller meg at det virkelig er et behov for å samle litt av trådene om all den alternative musikken som finnes i den store jungelen av utgivelser og få presentert de i en samlet form.

tirsdag 6. desember 2011

Porterville - Way Too Long

Porterville sin debutsingel dukket opp i mailboksen min for et par dager siden. Offisielt så har "Way Too Long" release den 16.desember, men her kan du få en førpremiere på låten som kan være startskuddet på noe stort, i hvert fall lover denne låten bra. Låten er produsert av Jon Anders Narum og innspilt i East Lake Studios på Toten og det høres ut som Porterville på denne låten er akkurat i krysningspunktet mellom rock og alt.country. Det kan beskrives som et klassisk norsk rockeband som gjør en tilnærming mot sounden av El Cuero, Hellbillies og lignende artister. Til sammen blir det i hvert fall Porterville. Dette er et band jeg ikke aner hvilken vei de vil gå videre, men jeg håper at de fire medlemmene av bandet, Halvor Berg, Nikolai Grasaasen, Torgeir Beyer og Tommy Kristiansen, finner både fuzz- og gasspedalen og gnur på og holder seg litt til countryrocksegmentet. Det tror jeg vil passe dem utmerket.

fredag 2. desember 2011

Tuva & The Far Out Orchestra (EP)

Norske Tuva & The Far Out Orchestra er et norsk band som er ute med en EP i disse dager. Bandet består av en gjeng svært dyktige og kjente musikere. Amund Maarud spiller på åpningssporet og har sammen med Tuva Sofie Andersen produsert EP'en. I tillegg spiller Olav Torgeir Kopsland gitar og pedal steel, Daniel Gullien på gitar, Erlend Støylen Hølland på bass og Finn Håkon Borgi spiller trommer. Erfarne folk som har spilt med kjente norske artister som Roy Lønhøiden, Sailorine, Seven Doors Hotel, Harald Thune blant mange flere. Så er det selve hovedpersonen da, Tuva Sofie Andersen, som både spiller gitar, er vokalist og har skrevet alle låtene på EP'en. Ep'en er spilt inn i Snaxville Studio og utgitt på Snaxville Recordings, begge deler driftes så vidt jeg vet av brødrene Maarud.


 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.