onsdag 27. april 2011

Caleb Stine - I Wasn’t Built For A Life Like This (2010)

lifeVi snakker alltid om den nye Dylan og den nye Townes van Zandt og arvtagere til diverse låtskrivertroner og så videre. Mange av dagens artister vet at de aldri vil aldri nærme seg storheten til de nevnte, hverken kommersielt eller kustnerisk, men det tar ikke motet fra de mange som gir det et forsøk allikevel. Det skal imidlertid litt mer til for å lykkes og jeg tror Townes van Zandt er den som oppsummerer det best når han uttalte følgende om det å lykkes:
“….it takes blowing everything off, it takes blowing your family off, money, security, happiness, friends, blow it off, get a gitar and… go! Which I did…”

Round Up – April 2011

597px-The_Damnwells_-_No_One_Listens_To_The_Band_AnymoreDet nærmer seg slutten av måneden og som vanlig skal jeg presentere noen albumer som ikke har fått den oppmerksomheten de kanskje burde ha fått i løpet av måneden som har gått. Denne gangen har jeg lagt meg litt utenfor americanaløypen og først ut er The Damnwells. Deres nye album heter “No One Listens To The Band Anymore”, Lyden av låtene her viser egentlig at det har foregått en liten overhaling av det gamle bandet. Det er en nydelig produksjon med et forfriskende Tom Pettysk sound, melodiene er bra og det er et friskt vårlig album med deilige undertoner av frihet og positivitet. Damnwells er i 2011 ikke de samme amatørene som på starten av forrige tiår. Denne gangen har de laget et album som er mye mer profesjonelt. Det er ultramelodiøst, radiovennlig og harmonisk, nesten på grensen til for mye, men hele albumet fungerer egentlig utmerket, ikke minst som kompanjong på en biltur. Favorittlåter: Sophia, She Goes Around og Werewolves.

mandag 25. april 2011

Robyn Ludwick - Out Of These Blues

2136-Robyn Ludwick-Out Of These Blues-e7dc4da15d5df181

Out Of These Blues er tittelen på Robyn Ludwicks tredje album, et album som jeg har fått anledning til å høre noen ganger nå. Jeg liker disse melodiene bedre og bedre for hver gang jeg hører de. Tolv vakre melodier fra staten Texas og låtskriveren Robyn Ludwick. Ludwick har ofte fått høre at hun har låtskriving i blodet, først og fremst siden hennes to eldre brødre er de to forholdsvis kjente herrene Bruce og Charlie Robison. Hun sier selv at blodprøven kom tilbake negativ. Det må jo være helt feil for hun har skrevet samtlige tolv låter selv og det høres jo ikke ut som hun noengang har gjort noe annet. Hun kopierer heller ikke sine mer kjente storebrødre, men har klart å finne sin egen fortellermåte og sound og den deler hun heldigvis med resten av verden. Gurf Morlix, tildligere produsent for Lucinda Williams, har produsert dette albumet og spiller også flere av instrumentene her, dette gjør at hun ved flere anledninger minner om nevnte Williams.

torsdag 21. april 2011

Young Fogertys - Påsketurne 2011

Denne påsken kan du få oppleve Young Fogertys, Norges beste Creedence Clearwater Revival tribute-band, opptre et sted i nærheten av der du bor. I går kveld hadde en gjeng musikkglade mennesker inkludert meg selv gleden av å se bandet live i Kvinesdal. I spissen for bandet står Ole Petter Andreassen aka El Doom eller Ollis og sammen med sine to medsammensvorne sørget bandet for at de som var tilstede på Harvest Bar i går kveld fikk blåst rent i krokene med sine alldeles gnistrende versjoner av de mange utsøkte, men kanskje litt ufortjent bortglemte CCR perler som f.eks Effigy og Walk on the water.

fredag 15. april 2011

Jason Isbell & The 400 Unit - Here We Rest

190677_10150103540794221_80616389220_6396480_3166293_nHvor mange ganger er det lov å starte om igjen på en omtale av et album? Jeg har prøvd noen ganger nå, å finne noen velvalgte ord som kan beskrive Jason Isbell & The 400 Unit og deres nye album “Here We Rest”. Som vanlig synes det som et glimrende album fra et av verdens største, både låtskriver og gitaristtalent slipper unna norske musikkritikere. Isbell kan dessverre ikke heller skryte på seg å ha tatt opp tiden til viktige norske kulturjournalister eller spalteplass i norske magasiner og blader. Det burde han ha gjort, for det er et av årets beste album vi snakker om. Det er et album totalt blottet for alle pretensiøse nykker og sofistikerte vendinger. Det er sørstats-musikk av det ærlige og redelige slaget, kommet til verden i nord-vestre hjørnet av Alabama, ikke så veldig langt fra grensen til Tennessee.

tirsdag 12. april 2011

Amerikabrev vol.2 [reviewshine]

2163-Danny Click-Life Is A Good Place-898c613faa553c7cI denne ukens brev fra andre siden av Atlanteren er det nok en gang et par flotte musikalske oppdagelser å finne. Danny Click heter den første artisten som jeg har stiftet bekjentskap med og for bare fjorten dager siden kom hans siste album “Life Is A Good Place”.  Click skriver låtene sine selv og er en meget talentfull giarist/slidegitarist som ofte blir sammenlignet med andre genierklærte gitarister som David Lindley og Stevie Ray Vaughan. Dette er på langt nær så mye blues og rock som de to overnevnte har vartet opp med, men et album fylt av fine låter i beste Texanske singer/songwriter tradisjon. Det kan minne om lengselen i mange av Tom Pettys sanger når Click utfolder seg på gitaren. Et album fylt av  fine låter og med en kjendis som Greg Leisz bak pedal og lapsteelen på plata låter det også veldig fint.

onsdag 6. april 2011

Austin Lucas – A New Home In The Old World

E_12_cover.inddAmericana blir ikke mye bedre enn dette. Austin Lucas er ute med et nytt album akkurat nå og som vanlig blir de fleste av disse geniale låtskriverene fra USA fullstendig oversett av europeisk distribusjon og ellers i musikkpressen. Det er i disse tilfellene at redningen blir de geniale americanabloggene som befinner seg i bloggrollen helt ute i høyre kolonne på siden her og Spotify sin geniale CDbaby-avtale og ellers andre unike distribusjonsavtaler i fra amerikanske labeler som Spotify har klart å få til. Hedres den som hedres skal og i dette tilfellet er det faktisk Spotify sin ære at jeg sitter og lytter på det helt nye albumet til Austin Lucas.
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.