mandag 28. februar 2011

Middle Brother - Middle Brother

middle-brother-1

På papiret en supergruppe med John J McCauley III (DEER TICK), Taylor Goldsmith (DAWES) og Matt Vasquez (DELTA SPIRIT) som medlemmer. To band jeg kjenner rimelig godt, Deer Tick og Delta Spirit, og et som jeg ikke har noe forhold til i det hele tatt, nemlig Dawes. Sistnevnte er jo også det minst kjente av de tre nevnte bandene, men det lille jeg har funnet av lyd fra bandet på blant annet Facebook-siden deres og på YouTube er ganske delikate greier. Middle Brother er virkelig en supergruppe i virkeligheten også, ikke bare på papiret. Det som slår meg i det jeg sitter og lytter på albumet, som har vært tilgjengelig hele helgen via en gratis applikasjon du kan legge til din iPhone, er den vridningen fra å være tre individuelle band med særpreg til å lage et album som til tider høres ut som Neil Young har fortalt The Jayhawks hvordan musikk skal låte.

torsdag 24. februar 2011

Round Up - Januar/Februar 2011

Iron-And-Wine-Kiss-Each-Other-CleanI forbindelse med at vi snart er ferdig med årets to første måneder tenkte jeg å omtale noen utgivelser som det ikke har blitt tid til fulle anmeldelser av, men som absoluttt er verdt å sjekke ut. Året har så langt inneholdt mye bra utgivelser og en av de som jeg har fått merkbart mer sansen for enn tidligere er Iron & Wine. Deres siste album “Kiss Each Other Clean” er en strålende oppvisning av musikk i grenselandet mellom flere sjangere og med et svevende og drømmende lydbilde som det nesten er umulig å ikke la seg forføre av. Det er absolutt ingen americanaplate, men en salig blanding av indie, folk, singer/songwr. og mye deilig bass lyd og en elektronisk coating som fungerer utmerket i mine ører.

søndag 20. februar 2011

The Project - While We Wait

17569_278265472888_278183537888_4424006_5145509_nThe Project fra Trøndelag er intet mindre enn et musikerkollektiv, ikke et fast band altså, men en gjeng med inviterte musikere og venner som har laget musikk i sammen. Jeg fikk en hyggelig mail fra initiativtaker Erling Hilstad for et par uker siden med spørsmål om jeg kunne tenke meg å skrive noen ord om prosjektet deres. Han lokket med ord som countryrock og produsert av Håkon Gebhardt, salgsargumenter som klinger bra hos meg med tanke på hva Gebhardt har gjort sammen med andre norske artister.

Albumet som offisielt kom i salg fra den 25.januar har vært et dugnadsarbeid fra kollektivets medlemmer og resultatet foreligger både som fysisk format og i WiMP pr i dag.

onsdag 16. februar 2011

Blaze Foley - Duct Tape Messiah

Blaze Foley var en hjemløs singer/songwriter fra Texas som ble skutt i 1989, kun 40 år gammel. Han ble skutt og drept i det han forsøkte han å beskytte en av sine kamerater mot dennes egen bevæpnete og voldelige sønn. Hans stadig tilstedeværende varme og omtanke for andre skulle altså få et fatalt utfall for Foley denne gangen.

Det var et nytt album av Gurf Morlix som skulle sette meg på musikken til Foley i kveld. Litt mer om det albumet lengre nede i posten. Har lenge vært klar over Foleys posisjon som en høyt respektert låtskriver hos andre artister som Lucinda Williams, Townes van Zandt og Richard Dobson m.fl., men jeg har aldri tatt meg tid til å finne ut av musikken til Blaze Foley før nå. Det har absolutt ikke vært bortkastet tidsbruk, et spennende og fint menneske var Blaze Foley, selv om mange nok også vil påstå at hans ideologier og alkoholmisbruk var en uheldig kombinasjon som var med på å skape myter og rykter om en gal, hjemløs mann.

mandag 14. februar 2011

Drive-By Truckers - Go-Go Boots

Drive-By-Truckers-Go-Go-BootsDet som skulle bli en ordentlig festhelg i Oslo første helgen i desember i fjor, toppet med Drive-By Truckers på Sentrum Scene, ble en formidabel nedtur da bandet måtte avlyse alle konsertene i Skandinavia på grunn av utmattelse og sykdom etter en lang turnè i etterkant av The Big To-Do, deres forrige utgivelse som ble gitt ut i mars i fjor. Riktignok ble den lørdagen brukt på et alldeles fortreffelig vis på hjemmebane og på releasekonsert med Cindy Kvinlaug på den lokale scenen, Harvest Bar. Den kvelden kan du lese om her. At det kommer en ny Truckers plate så kjapt etter The Big To-Do skyldes i hovedsak at de har spilt inn et hav av låter i studio i løpet av det siste halvannet året. I stedet for et dobbelt album har Truckers delt musikken i to puljer og har gitt ut to album som drar i nokså forskjellige retninger.

torsdag 10. februar 2011

Jessica Lea Mayfield - Tell Me

41mWDCkGZHL

Jessica Lea Mayfield er på turne sammen med Justin Townes Earle akkurat nå i disse tider og hun er også ute med et nytt album, “Tell Me”. Mayfield er opprinnelig fra Kent, Ohio og er kjent for sine minimalistiske og mørke sanger fra tidligere. Det som slår meg når jeg sitter og lytter til det nye materialet hennes er mystikken i personen Jessica Lea Mayfield. Den blir formidlet ut i hver eneste sang på albumet og det er sjelden å høre artister som føles så ekte i hver ting de foretar seg. Dan Auerbach fra The Black Keys er produsent på albumet,  Han løfter musikken hennes til et litt lysere stemningsleie enn den han gav henne på debuten hennes, “With Blasphemy So Heartfelt”, som han også produserte, men det er fortsatt mørkere enn bek og sortere enn kull. Hele albumet er litt skittent, litt på samme måte som Black Keys albumet fra i fjor ble beskrevet.

søndag 6. februar 2011

Jason Isbell - Alabama Pines/Go It Alone

jason-isbellUkens videoklipp er to ordentlige teasere som lokker fram både smilet og nysjerrigheten hos meg. Jason Isbell gjør en soloakustisk konsert på et sted som heter Saxon Pub i Austin, TX.  Det er to virkelig lekre melodier Jason Isbell frister folket med her. Alabama Pines er førstesporet på den kommende “Here We Rest” albumet som kommer i butikkene 12.april. Go It Alone er andresporet. Om ikke altfor lenge vil det være mulig å foreta pre-order på albumet i Jason Isbells egen nettbutikk:

 http://jasonisbell.portmerch.com/stores/home.php

Mens vi venter på albumet som det er store forventninger til, i hvert fall av undertegnede og sikkert i fanklubben hans også, jeg vet det er en i Egersund og en i Florø, så får vi altså Jason og hans Hummingbird alene på scenen for en knapp uke siden. Forventningene er ikke mindre nå etter å ha sett videoene under. Enjoy!!

onsdag 2. februar 2011

Danny Schmidt – Man of many Moons

manofmanymoonscoverfull (1)

hjemmesiden til Danny Schmidt står det at dette albumet er ute 7.februar. Det er allerede kommet på Spotify og takk og lov for det, det var lite annet av relevant musikk som kom ut denne uken, riktignok kom det en flott instrumentalplate fra Lars Haavard Haugen, men ellers var det lite å rope hurra for. Danny Schmidt er 40 år og gir ut sitt syvende studioalbum denne gangen.

Danny Schmidt er bosatt i Austin og har kontrakt med Red House Records som har en formidabel stall med dyktige singer/songwriters og  folk-artister. Fjorårets stor utgivelse fra RedHouse Records var som kjent supergruppen Red House (Gilkyzon, Gorka og Kaplansky) og deres fantastiske coverversjon av Neil Youngs “I Am A Child”.

 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.