torsdag 8. september 2011

Trent Miller & The Skeleton Jive - Welcome To Inferno Valley

Av og til dukker det opp merkelige saker og ting på de mest uventede steder. Omtrent slik er tilfelle med Trent Miller & The Skeleton Jive. Et helt ukjent blad for min del, men takket være den glimrende engelske musikkbloggen Beat Surrender som vekket min nysjerrighet med en bloggpost om dette albumet i slutten av juli, har jeg nå lyttet og lest nok til å få ned noen ord om "Welcome to Inferno Valley". Trent Miller er opprinnelig italiener, vokst opp i nærheten av Torino, men har vært bosatt i London de siste årene. Et rimelig spesielt utgangspunkt og når i tillegg mannen påstår at han er tungt influert av folk ved navn Jeffrey Lee Pierce (Gun Club) og Guy Kyser (Thin White Rope) og det eneste du vil er å lage americana/folk musikk blir det ikke nesten ikke mer eksostisk og underfundig enn dette.
Trent Miller leverer fra seg album nummer to i karrieren og jeg innrømmer gjerne at jeg ikke har hørt noe fra det første, men dette albumet "Welcome to Inferno Valley" har i hvert fall noe over seg som jeg virkelig liker. For det første er det en ukjent artist, han er europeisk og sist men ikke minst så låter det utrolig bra. Det minner en del ganger om Old Joe Clarks og deres fantastiske album Town Of Ten uten å være fullt så markert old-style. I tillegg til stemmen til Miller er det fela og trompeten som driver disse melodiene til å bli annerledes enn mye annet man hører av musikk på markedet i dag. Selve låtene er mer typiske folklåter, men arrangementene er uvanlig originale og spennende.Jeg biter meg merke i at denne mannen også må ha en slags fascinasjon for Gene Clark. Det er mye lyd her som kan minne om No Other plata til Clark og en av albumets beste låter, Fear of Flyin', er skrevet som en trøstelåt til Gene Clark med tanke på hans flyskrekk. Andre bra låter her er først og fremst Last Chance Model, Whispers Of A Fool og vakre Nowhere Road, men hele albumet kan trygt anbefales som et av årets mest originale americana/roots/folk album fra en nykommer.

Nok et spennende talent oppdaget innen musikkverdenen altså, Trent Miller & The Skeleton Jive, albumet kan høres både i Spotify og WiMP. Mer informasjon om Trent Miller & The Skeleton Jive finner du på hjemmesiden hans.
Share
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.