lørdag 25. desember 2010

Årets favorittlåter – Topp 30

SpotifylisteSom en liten oppfølger til albumlisten, Topp 30, som ble publisert her på bloggen for et par uker siden, er det på tide å dele en musikalsk gaveliste med alle som bruker streamingtjenesten Spotify. En liste med mine tredve personlige favorittlåter fra 2010. Her får du noen av de som jeg synes var de fineste og mest stemningsfulle låtene som ble gitt ut i 2010 og som finnes på Spotify. Det er jo engang slik at alt finnes ikke på streamingtjenestene og listen hadde nok hatt et par andre innslag dersom alt hadde vært tilgjengelig.


onsdag 22. desember 2010

Mesterverk eller sob-i-hob?

ivI kjølvannet av Ryan Adams utgivelse, III/IV, har debatten gått på Twitter, Facebook og i andre fora om hva Adams egentlig har gitt ut. Er det et mesterverk han har hatt liggende siden “Easy Tiger” tiden eller er det noe sob-i-hob som bare burde blitt værende i det store arkivet? Det har kommet en del anmeldelser i norske aviser og media og et par poster/anmeldelser i et par musikkblogger i løpet av den siste uken. Jeg skal ikke foreta noe dyptgående analyse av albumet, heller ikke en aldri så liten anmeldelse prøver jeg meg på. Det har de nevnte andre tatt seg av i monn allerede og uenigheten råder, det er alt fra søvndyssende og irriterende til midt på treet til øverst på stigen. Nederst i posten finner du lenker til de forskjellige anmeldelsene.

tirsdag 21. desember 2010

En følgesvenn for livet - Doug Paisley

Det er langt i fra alle utgivelser som får den oppmerksomheten de fortjener dessverre. Doug Paisleys "Constant Companion" fikk ved utgivelsen i høst glimrende omtaler både i Mojo og Rolling Stone, og selv om jeg las omtalen i Mojo gikk den nesten i den berømte glemmeboken helt til en facebookvenn la ut en video på veggen sin.

Nok en gang fikk jeg et av disse hakesleppøyeblikkene som livet byr på en sjelden gang. Jeg hadde riktignok gjort et par spede forsøk på å finne platen på Spotify og WiMP uten at det førte noen vei. Men etter å ha sett videoene "At The End Of The Day"  og "No One But You" var det bare å kaste seg over nettet for å finne et sted for nedlasting av hele albumet.

tirsdag 14. desember 2010

Bow Thayer – Bottom Of The Sky

5160013971_59cc85a19fLiker du The Band, da liker du nesten garantert Bow Thayer & The Perfect Trainwrecks nye album. Bow Thayer er en artist jeg må innrømme aldri å ha hørt om tidligere før denne utgivelsen nå i november. Spør du meg, så er det en av årets låter som åpner festen til denne gjengen. “Buffalo Joe”, er en enorm drivende rockelåt med litt referanser til de mest rocka låtene av Blitzen Trapper, for de som kjenner dem. Det stopper ikke der, neste låten “Epitome” er en like gjennomarbeidet bra låt i et typisk amerikansk rockformat. Slik fortsetter det utover, originale egenkomponerte låter som holder høy klasse hele veien.

torsdag 9. desember 2010

Årets beste album - 2010

No Deal Music – Top 30


SpotifylisteKjære leser, her får du min høyst subjektive liste over årets beste americana/alt.country album. Dette er de 30 platene jeg har hørt mest på og likt best, enkelt og greit. Ingen finurlige, objektive evalueringsmetoder har vært i bruk, kun (u)fornuft og følelser ligger til grunn for utformingen av listen. Har heller ikke falt for fristelsen til å utvide sjangerbegrepet veldig mye. Heller ikke gjort noe forsøk på å gape over mer enn jeg kan klare, utgangspunktet var 90 album som skulle bli til 30. Mange plater er blitt hørt for lite, mange er ikke blitt hørt i det hele tatt og noen har gått på repeat i lange tider. Det er vel slik det er for de aller fleste tror jeg. Lar meg imponere stort av andre musikkbloggere som varter opp med både 70 og 100 plater på listene sine, der de rekker over langt større sjangermessige gap enn denne bloggen kan varte opp med. Men jeg blir hele tiden fortalt at begrensning er en dyd og tar det til etteretning og satser på at alle som leser listen finner glede og interesse i oversikten over de beste albumene innenfor bloggens sjangerbegrensinger.

Klikkbar link på albumcoverene til artistenes hjemmesider. Linker til Spotify i tittelen, hvis ikke annet er nevnt. I tillegg er det øverst en link til en Spotifyliste med de anbefalte låtene til hvert album.

onsdag 8. desember 2010

Video Uke 49: The Decemberists ft Gillian Welch - Down By The Water

Mens vi venter på både The Decemberists nye plate "The King Is Dead" som kommer i januar og årets Topp 30 albumliste her på bloggen som kommer i morgen torsdag, så fant jeg denne videoen med The Decemberists og Gillian Welch liveopptreden sammen på Conan O'Brien (18.nov 10) med låten "Down By The Water". Det er bare å lene seg tilbake å nyte og glede seg til albumet som altså bare er ca. 1 måned unna.

 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.