mandag 29. november 2010

Slide & Steelsession – Musikk & Filmbiblioteket, Stavanger

Burde nok strengt tatt skrevet noe om denne seansen for lenge siden. Steel & Slidesession på Musikk & Filmbiblioteket i Stavanger den 20.oktober i høst. En happening med et ganske unikt innhold og opplegg og mest sannsynlig et engangstilfelle. Dessverre får en vel si, for med litt finpussing og justering her og der, tror jeg konseptet kunne vært solgt inn til Rikskonsertene og veien hadde ligget åpen for en to-års skoleturné over hele landet.

Tre stykker litt over gjennomsnittet steelgitarinteresserte personer fra Kvinesdal tok turen til Stavanger denne onsdagen. I all hovedsak var det vel den massive annonseringen i sosiale medier, både Facebook og Twitter, som gjorde utslaget til at det ble tur til oljebyen denne onsdag kvelden i oktober.

søndag 28. november 2010

Seven Doors Hotel - Cool To Die

Seven Doors Hotel er klar med nytt album. Planlagt utgivelsedato er 17.januar for albumet med tittelen "The Overlook". Hovedpersonen og låtskriveren Alexander Lindbäck har sammen med resten av bandet gjort den jobben som skal gjøres i studio, nå er det promotid og releaseparty og hele den biten som står for døren. Før jul skal Seven Doors Hotel spille en konsert. Det er på Last Train i Oslo den 5.desember og der kommer de til å vise fram nye sanger, instrumenter og bandmedlemmer i følge dem selv og FB siden deres.

Anbefaler alle som har muligheten til å ta en tur dit denne andre søndagen i advent, der kan du høre et av Norges beste alt.country band og får muligheten til å komme i skikkelig god musikalsk førjulsstemning.

fredag 26. november 2010

Topp 10 coverlåter fra 2010

90_03_36---Christmas-Decorations_webJulestria nærmer seg og det nærmer seg en periode av året der det ikke kommer altfor mye spennende musikk. Butikkene blir fylt av juleplater fylt med gamle julesanger ikledd en eller annen smørsangers vaklende røst og de fleste viktige normale albumutgivelser er allerede gjort for året. Det er selvfølgelig alltid unntak, men tiden nærmer seg for å oppsummere musikkåret 2010. Starter oppsummeringene med en liten liste over de fineste og beste coverlåtene jeg har funnet på utgivelser fra det siste året.

onsdag 24. november 2010

Uncle Tupelo - Whiskey Bottle

bigger uncle tupeloUncle Tupelos debutalbum fra 1990 inneholder ikke bare en bra låt men 15 revolusjonerende musikkhistoriske øyeblikk. Sangen som jeg alltid har holdt høyest er “Whiskey Bottle”, trolig fordi jeg kan relatere til bibelbeltereferansene i låten. Dette er ikke bare en fantastisk tekst, det er også en av de mest grensesprengende låtoppbyggingene i moderne musikk. Fra den svømmende steelgitarintroen og rolig akustisk og harmonisk i første verset frem til refrenget. Da smeller den inn, den deilig bråkete, støyende og befriende gitarlyden på sitt aller beste i noen magiske sekunder, helt til outroen av refrenget der steelgitaren sniker seg tilbake igjen. Større kontraster skal man lete lenge etter.

tirsdag 23. november 2010

Video Uke 47: Blitzen Trapper - Heaven and Earth

En av årets flotteste ballader. Jeg blir ikke ferdig med dette bandet, daglig dose er påkrevd for tiden. Eric Earley balanserer hårfint med låtskriverkunsten sin, han er akkurat en hårsbredd fra at det blir uinteressant og glatt, det gir hele musikken en ekstra dimensjon for meg. "Heaven and Earth" kunne kanskje vært en Don Henley melodi, men kan på samme tid ikke være det. Fascinerende. Nyt denne uendelig vakre låten i ukens video.

mandag 22. november 2010

Christer Knutsen - Akustisk aften på Harvest

Photo nov. 20, 13 00 30Christer Knutsens solokonsert på Harvest Bar fredag 19.november var en seanse jeg hadde bestemt meg for lenge siden at jeg skulle få med meg. I tillegg til konserten med Christer Knutsen var det i forkant av den premiere på et direktesendt lokalt radioprogram fra baren, “Tor Arve og han Andre – Live fra Harvest Bar” Et relativt uhøytidelig program på Radio Kvinesdal om musikk. Publikum fikk klar beskjed om at dette var en betaversjon med de problemer som ofte kan oppstå og gutta advarte tidlig i sendingen mot fullstendig kræsj. Det gikk imidlertid ganske så greit til å være debuten og faktisk så var det ganske så god og (ekstremt) lettbent underholdning sett i fra et lokalt ståsted.

onsdag 17. november 2010

Travel By Sea – Two States and the Blindness That Follows

TBS-2states-ART-1Det er veldig hyggelig å få oppmerksomhet rundt det man interesserer seg for og det man holder på med både på jobb og i privatlivet. Bloggen har fått en del oppmerksomhet og mange hyggelige tilbakemeldinger på flere av postene. Har også blitt lagt inn i blogroll til engelske http://beat-surrender.com, en musikkblogg som skriver om mye ukjent og spennende musikk fra både UK og USA. Det var her jeg først hørte Travel By Sea, et par små klipp på siden i forbindelse med omtalen av den nyeste platen, “Two States And The Blindness That Follows”. Jeg hadde albumet i tankene i lengre tid men fikk ikke sjekket ut mer før den plutselig dukket opp på Spotify ved utgivelsesdatoen 19.okt. Albumet starter med låten “Eventually” og det var ikke mange sekundene jeg skulle høre av denne før interessen for resten av albumet var på plass.

tirsdag 16. november 2010

Blitzen Trapper - Live in Berlin

Photo nov. 13, 7 14 38Her er en liten historie om hvordan jeg kunne ende opp på en av de beste konsertene jeg noensinne har vært på i et av de mest spartanske lokalene (bule) jeg noensinne har besøkt, i en by jeg aldri har hatt planer om å reise til. Det hele startet da jeg oppdaget på nett at Simply Red er på sin avslutningsturne “The Last Farewell Tour”. Dette i seg selv er ikke nok for meg til å gå i taket, men husets frue er blodfan og har aldri fått oppleve de live. Da jeg nevnte dette var det vel ingen vei tilbake, vi diskuterte passende anledning og sted bl.a. Dublin og Odense men endte altså til slutt på Berlin. Greit nok tenkte jeg, siden det ikke kunne bli Paris (favorittstorby i Europa), sikkert ok å få sett en ny by. Billetter ble bestilt til konsert i O2World i Berlin, hotell og fly like så.

søndag 7. november 2010

Sailorine–Tea Leaves

cdcover faceSailorine aka Ingunn Ringvold har kommet med oppfølgeren til “Girl In A Sailor Suit”. Albumet “Tea Leaves”, som kom i butikkene denne uken, er produsert av henne selv i samarbeid med kjæresten Mark Olson (tidl. Jayhawks) og det hele lyder umiskjennelig av alt.country og americana. Melodi og tekster er skrevet av Ringvold selv og det gjør hun helt utmerket. De få omtalene som har vært i norsk presse har også vært meget bra. I Østlendingen trillet de terningen til en femmer. Dagens Næringsliv hadde en omtale av tre norske kvinner med nytt album for en liten tid siden, Linda Kvam, Ida Jenshus og Sailorine. Der skrev de følgende:

onsdag 3. november 2010

Rodney Crowell – The Houston Kid

rc56Rodney Crowell er kanskje mest kjent for å ha vært Johnny Cash’ svigersønn og fast medlem av Emmylou Harris’ Hot Band tidlig i sin karriere. Men det er mye mer som dukker opp når man starter å grave litt i historien om Rodney Crowell. Han er egentlig en “East-side Houston kid” som nok vokste opp under forholdsvis tøffe kår, men som i dag er en anerkjent Grammy vinnende artist. Det hele startet med at Crowell bestemte seg forholdsvis tidlig på 70-tallet for å flytte til Nashville for å bli songwriter. Han lykkes med sin livsplan helt fra Guy Clark og Emmylou Harris tok han under sine vinger på midten av 70-tallet og frem til etter skilsmissen med Rosanne Cash i 1992. Deretter skulle det gå 9 år før han leverte skikkelige varer igjen, men hvilke leveranse han kommer med i selvbiografiske “The Houston Kid”.
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.