Laster inn...

søndag 29. august 2010

My own personal fear

28082010171Harvest Bar i Kvinesdal åpnet igjen fredag etter nesten to måneder med sommerlukket. Harvest Bar har i løpet av det siste tiåret blitt en scene som er godt kjent utenfor lokalmiljøet også. Gjestende musikere i løpet av årene har gitt flotte tilbakemeldinger både på publikum, scene og oppvartning. 
Med legendariske konserter som bl.a. Tussler, St.Thomas, Dan Baird og som en arena for lokale band har Harvest gitt Listerregionens befolkning et unikt musikalsk tilskudd til kommunenes øvrige kulturtilbud.
På åpningsdagen denne fredagskvelden var det Harald Thune med band og min bedre halvdel og jeg tok turen ut.

onsdag 25. august 2010

En kunstner jubilerer

Det er nøyaktig 30 år siden kanadiske Fred Eaglesmith som 22-åring gav ut sitt første studioalbum, selvtitulerte "Fred J. Eaglesmith", og i juni kom albumet "Cha Cha Cha". Tittelen og coveret på albumet kan få noen å enhver til å tvile på om dette er noe vits å ta tak i, et dansende par under en palme. For min del måtte jeg bare sjekke hva gamle Fred hadde funnet på.

Helt siden bladet Beat, helt korrekt mener jeg, klarte å gi seks B'er til "Lipstick, lies and gasoline" i 1997 har jeg alltid fulgt med litt på Eaglesmith sine utgivelser.

mandag 23. august 2010

Endelig på Spotify

Her er noen linker til noen utgivelser og artister som nå endelig er tilgjengelige i Spotify.

Justin Townes Earle

Justin Townes Earle har fått hele katalogen sin tilgjengelig på Spotify nå. Fra null til alt. :) Det er tre uker igjen til et nytt album, "Harlem River Blues", er i salg. I mellomtiden er det mye bra på det som gutten har levert av plater til nå.

Ryan Bingham - Roadhouse Sun

Ryan Binghams album "Roadhouse Sun" fra 2009 er nå tilgjengelig på Spotify. Bingham er klar med nytt album "Junky Star" om 14 dager og ventetiden kan jo drøyes med å friske opp minnene med "Roadhouse Sun".

John Mellencamp - No Better Than This

John Mellencamp siste album "No Better Than This" som offisielt kom forrige mandag er nå på plass i Spotify også.

Ryan Adams - Heartbreaker

Ryan Adams sin solodebut "Heartbreaker " var lenge sårt savnet på Spotify, men Bloodshot Records har sluppet den nå og den stråler med sitt nærvær. En fantastisk plate.

søndag 22. august 2010

Video Uke 34: Blackberry Smoke - Good One Comin' On

Det er blitt søndag og det er tid for en ny video. For et par uker siden kom jeg over en sang på Spotify som jeg bare måtte høre et par ganger til. Blackberry Smoke heter bandet og sangen heter "Good One Comin' On", fra albumet "Little piece of dixie" fra 2009.

Det var ikke musikken som fikk meg til å spille denne flere ganger men teksten. La oss ta musikken først, det minner om Lynyrd Skynyrd, Shooter Jennings m.fl., egentlig tradisjonell sørstatscountryrock.
Men teksten var så blodharry sett med norske øyne at jeg ble sittende å flire for meg selv. Her var alt på plass, alt som trenges for en vellykket helg i pick-upen, alt som vi forbinder med harry bygdeliv og "guilty pleasures" for noen av oss. Låten gjorde det i juli måned meget bra på CMT og Billboard Country Top 100 og var helt oppe på 5.plass en uke. Melodien er forsåvidt også fengende men jeg føler den er gjort så uendelig mange ganger før...

Blackberry Smoke - Little Piece of Dixietirsdag 17. august 2010

Nye Plater Uke 33

Gårsdagen må være den første "supermonday" i sommer/høst når det gjelder hvor mye kvalitet som kommer ut av musikk. Noen av platene denne uken er av ypperste kvalitet. Oppsummerer førsteinntrykk her for de viktigeste utgivelsene:

Ray LaMontagne - God Willin & The Creek Don't Rise
Månedens album for meg, det var forøvrig ventet, men jeg bestemte meg etter å ha streamet igjennom albumet på npr.org to ganger. Det er så vakkert, sårt og ærlig at man bare må elske det. Minus for åpningsporet som ikke passer LaMontagne og som han forøvrig heller ikke gjør spesielt bra, en funky greier som jeg ikke helt forstår.

Caitlin Rose  - Own Your Side
Ukens utgivelse, utenom Ray LaMontagne, for min del og den største overraskelsen. Hvilken stemme og hvilket låtskrivertalent hun er, 22 år gamle Caitlin. Sangen "Shanghai Cigarettes" er jo nærmest en hit.

Someone Still Loves You Boris Yeltsin (SSLYBY) - Let It Sway
Finfin indiepop med countrypåvirkning. Liker den mer og mer for hver gang jeg hører den.

John Mellencamp - No Better Than This
Har i skrivende stund bare hørt tittelkuttet en gang. Vet ikke helt, men platen har fått kjempekritikker og er spilt inn i Sun Studio i Memphis med T-Bone Burnett som produsent. Legendarisk opplegg! I tillegg topper platen www.americanaradio.org sin liste over mest spilte på Americana radiostasjoner i Usa.

Isobell Campbell/Mark Lanegan - Hawk
En plate til jeg heller ikke har hørt enda men som jeg ser fram til å høre. Det har vært et fruktbart samarbeid mellom disse to tidligere og jeg forventer noe av det samme igjen.

En fantastisk "supermandag" for musikk og denne høsten byr på mer. Fortsettelse kommer.

mandag 16. august 2010

Video Uke 33: Glossary - Through The Screen Door

Videoen denne uken er egentlig ikke en video, bare en fotomontasje fra en spesiell gig med Glossary. Glossary sin siste plate, Feral Fire, har vært ørekos hele uken som har gått, cathcy melodier, riff og refreng. Platen spriker i flere retninger, men i positiv forstand, det er elementer fra både god gammel Thin Lizzy og sørstatskongene Drive By Truckers på denne platen. Ved første lytting syntes jeg platen hørtes kjedelig ut, men den kom seg ved andre gangs lytting og tredje gangen satt den som "ei kule"! Albumet kom ut i begynnelsen av mai i år og blir  nok en av kandidatene til årets beste plater for meg.

søndag 15. august 2010

Månedens Album: Ray LaMontagne - God Willin And The Creek Don't Rise

Det er to dager igjen til utgivelsedato for Ray LaMontagnes nye album, "God Willin And The Creek Don't Rise". Det har vært å høre på npr.org som streaming den siste uken og det er virkelig noen nydelige gourmetlåter LaMontagne serverer sine gjester. Stemmen er den samme, lyden av bandet sitt "The Pariah Dogs" er imidlertid mye bedre enn det har vært på de andre albumene hans, arrangementene er perfekte og produksjonen er bare "sweet" uten å være for glatt og perfeksjonert.

lørdag 14. august 2010

Fra Skattekisten: Buckeye

Buckeye - Buckeye (1999)
www.myspace.com/buckeye


Et album som jeg aldri går lei av. Scott W. Hylands svanesang og mesterverk. 70-tallets mestre innen åleglatt countryrock er her kopiert og reprodusert på en mesterlig måte og i tillegg har Hyland og Buckeye lagt til en stor dose skarpe kanter, suverene melodihooker og en liten ekstra porsjon melankoli. Albumet er å få kjøpt digitalt i iTunes Store.

onsdag 11. august 2010

Video Uke 32 - Otis Gibbs - Kansas City

Jeg er definitivt inne i en singer/songwriter periode i musikken og denne uken har jeg for alvor oppdaget Otis Gibbs. Det finnes kun et spor fra en samleplate på Spotify, men jeg lastet ned siste albumet, Joe Hill's Ashes, fra www.otisgibbs.bandcamp.com der man forøvrig kan streame alle hans utgivelser.


Otis Gibbs er en poliisk og sosialt aktiv artist som stiller seg i fronten for bekjempelse av stupide valg innen amerikansk innenriks og utenrikspoliikk og han snakker arbeiderenes sak og språk. Han er ofte blitt sammenlignet med Steve Earle og Bruce Springsteen pga sitt samfunnsengasjement. Otis Gibbs har en kraftig og rå stemme som passer til budskapet han formidler og musikken han spiller. Det er stor låtskriver som jeg tror mange desverre aldri kommer tl å få høre.

Mye mer informasjon om en original fyr og spennende låtskriver og artist finner du på www.otisgibbs.com

Fra den siste platen, "Joe Hill's Ashes", er det offisiell video av låten "Kansas City"

søndag 1. august 2010

Video Uke 31 - Joe Pug - Speak Plainly Diana

Denne ukens video er ene og alene begrunnet med at jeg har oppdaget Joe Pug, kanskje det største låtskrivertalentet på musikkhimmelen for tiden. I tillegg syntes jeg at huskonserten var en såpass kul scene og fest at det måtte vises. Huskonsert slik huskonsert skal være.Mer informasjon om Joe Pug finner du i forrige post, "America's got talent. The Faboulous seven"
 
2016 © NoDeal theme by Jan Eiesland powered by Blogger Minima Template.